Игор Ђурић - рођен у Истоку (Метохија) 1968. године. Писац: романи, песме, есеји, књижевна критика, путописи, сатира, блог, колумне, политичке анализе (аномалије), теорија књижевности, историја књижевности, завичајна књижевност, афоризми, све...  
 

ЗАМКЕ РЕФЕРЕНДУМА О ТЕШКИМ ПИТАЊИМА?

Пише: Игор Ђурић
Илустрација текста осликава позицију у којој ћемо се наћи уколико слепо будемо следили диктате са запада.
**************************************************************
Превара! Замка!
Питања на референдуму биће замаскирана потреби прилагођавању европским условима и начину промене Устава. Неће су то помињати Косово. Биће, на пример, питање: „Да ли се слажете да се због усаглашавања са европским прописима промена Устава Србије од сада врши у Скупштини Србије?“.
20% националних мањина у Србији ће сигурно гласати за промену Устава. Кад се томе додају другосрбијанци и партијски активисти, испада да ће око 80% Срба у Србији морати да гласају против промене да би сачували идеју очувања борбе за нашу земљу. Свих 13 милиона Срба, широм света, морају учествовати у доношењу такве одлуке јер то није државно-административно питање већ национално, и питање идентитета и опстанка Срба. У најгорем случају 10 милиона Срба у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Хрватској и широм света неће признавати резултате тог и таквог референдума, штавише, таква одлука ће их ујединити и очврснути у борби. Ако додамо још 150 милиона Руса, биће: Џабе сте кречили!
Услови за промовисање различитих ставова на том референдуму биће неравноправни, како у медијима тако и по другим важним питањима.
То су само неке кљусе. Биће их вероватно још.



Нема коментара:

Постави коментар

©Igor M. Djuric
copyright 2010 by ©Igor M. Djuric Upotreba sadržaja ove web stranice
podrazumeva obavezujuce prihvatanje copyright -a